onsdag, februari 25, 2009

republik nu!!!

Igår hände det stora saker, prinsessan fick sin prins, halva Ockelbo och allt medieutrymme. För igår verkande det inte finns något som var mer viktigt att rapportera om för våra nyhetsprogram än den royalistiska förlovningen. Det var extrainsatta program och experter som skulle uttala sig. Den högt aktade hovreportern från tidningen Queen var intervjuad och hade mycket viktigt att säga. Queen? denna välkända och respekterade tidning som alltid gör de mest skarpsynta samhällsanalyserna. Andra fjantar från svensk damtidning och monarkistiska föreningen har också fått uttala sig. Och de flesta uttal lät som ”- Ja, men det är väl härligt med lite kunglig glamor”, ”- Äntlgen, de som har väntat så länge” eller ”- Det här är det största som hänt sen kungen och Silvia gifte sig”. Vilken värld lever de här människorna i??????????

Folk i Rosengård har i åratal bott i mögliga lägenheter för att fastighetsbolaget inte bryr sig, industrin och ekonomin går åt helvete, Gazaremsan är fortfarande sönderbombad ect, ect, etc. Men tydligen är det Vickans och Daniels förlovning som är det största som hänt Sverige sedan 70-talet.

- Jaja, men då är det väl så.

Nu är det bara vänta på att de ska få gifta sig om ett år så att Vickan och Daniel sedan kan sätta igång och avla fram ett par arvingar till huset Bernadotte. Inte nog med att hon knappt för vara tillsammans med vem hon vill, hon måste agera avelssto också, kanske vill hon inte ens ha några snorungar. Hela tiden hör vi att det var länge sedan monarkin hade så här stark ställning, men det beror endast på att tabloidpressen med sin journalistik underblåser ett fördummande av befolkningen. För ingen människa som är vid sina sinnens fulla bruk kan väl ge stöd åt en institution där personer ärver sitt liv, ett liv som präglas av ett obefintligt privatliv, där allt är inrutat snyggt och prydligt, skyddat från den riktiga verkligheten och där möjligheten till att med egna val forma sitt liv är starkt begränsad. Att de stackars människorna lever i en lyx av överflöd som bekostas av oss skattebetalare är även det helt bisarrt. Det är synd om människorna, avveckla monarkin och befria Victoria och Daniel.

Ne, jag hade inget foto över kungliga slottet.



3 kommentarer:

Anonym sa...

heja bitterheten!!

Elias sa...

Jag är inte bitter, jag är bedrövad :)

Anonym sa...

jag gillar det i vilket fall som helst!!

Free Web Counter